Kdo si potrpí třeba na správně upečenou bagetu, zná řetězec pekařství PAUL. Pekárny lákají již zdaleka vůní do svých malebných interiérů Labužníky, co dobré pečivo berou jako základ v kuchyni. Své chuťové pohárky mohou uspokojit již na dvou desítkách míst.

A Filip Kubernat, ředitel PAUL v ČR prozrazuje, že francouzská firma, s dlouhou tradicí, počínající ve stejném roce, kdy byla otevřena Eiffelova věž, chystá otevření čtyř dalších poboček.

Konec roku pak přináší do pekařství PAUL i nové chutě. Nyní je představili novinářům. Tentokrát se pekaři nechali inspirovat nejbližším francouzským sousedem a spojili francouzskou slabost pro chuťovou rafinovanost se španělskou originalitou.

Novinkou je tak Chorizo Fugas. Už vzhledem originální pečivo, inspirované tradiční francouzskou recepturou, je obohacen chorizem a chuťově vyladěno zauzenou paprikou a tymiánem. Navíc je fugas posypán ementálem. To v souboru k základu – tedy vlastně klasickému chlebovému těstu – ve výsledku dodává typickou středomořskou vůni.

K novým podzimním delikatesám patří i Quiche s paprikou a chorizem. Jinak známý tradiční francouzský slaný koláč je provoněný zauzenou paprikou, dolaďující k dokonalosti rozpečené sladké červené papriky a lehce pikantní chorizo.

PAUL připravil i nabídku pro ty, kteří se potřebují v přicházejícím chladném počasí zahřát. Připravili horké yuzu s mangem a chilli. Exotický nápoj je kombinací sladkého manga a jemně štiplavého yuzu; výsledek – neobvyklý, ale skvěle vyvážený nápoj. Chilli vlasy, kterými je ozdoben, z něj dělají luxusní zážitek.

(A mimo jiné, víte, jakou má podle francouzských zásad životnost čerstvě upečená bageta? Jen čtyři hodiny. Tedy tolik, jak se dodržuje u PAULA.)

D.M. Hájek

Foto: autor a Paul

 

Related Post