Jeden z posledních hospodářských velkodvorů na kraji hlavního města Dvůr Čer tousy v Horních Počernicích patřil v minulosti k významným společenským centrům. Rodina Stárova (jíž dvůr patří přes 120 let) Poté, kdy se jí v 90. letech vrátil, tyto tradice místu se silným genius loci navrací.
Přebudovala jej na multifunkční zázemí pro pořádání nejrůznějších soukromých i firemních událostí, ale i jako výchozí místo k cyklovýletům po okolí.
Areál zahrnuje restauraci s terasami, hotel, několik konferenčních prostor, vinný sklípek, ale i krásnou zahradu s využitím pro svatby, firmy, kulturní akce nebo jen ke klidnému posezení, či vlastnímu grilování. Na svoji dlouholetou historii nezapomíná a nově právě nyní zve všechny návštěvníky k ochutnání vynikající kuchyně.
Tu tradiční obohatí speciální velikonoční menu. Po vydatném obědě či večeři nabídne k lahodné kávě paní Stárová jí vlastnoručně připravené dezerty ze své pečlivě vybrané nabídky. Jaro ve Dvoře Čertousy vás prostě přivítá s otevřenou náručí. „Menu vévodí Kuřecí supreme s listovým špenátem a bylinkovými bramborami. A protože se snažíme v tomto směru neustále rozšiřovat naši nabídku, nově jsme pro Vás přichystali i novinku mezi dezerty – Mechovou roládu,” uvádí paní Jana Stárová.
„Ať už vás zajímá dobrá gastronomie nebo jen cestovatelský zážitek, to vše ve Dvoře Čertousy najdete. My se snažíme vytvořit široké spektrum nabídky, jak tyto úžasné prostory využít a vychutnat si poklidnou atmosféru venkova, jen kousek od centra Prahy,“ dodává pan Jaroslav Stára.
Nabízené lákavé velikonoční menu je možná tou správnou pozvánkou pro to, zkusit si ověřit jeho slova.
Mirek HÁJEK